ElleDecoration

Darek Kuźniak dla Galerii Srebra i Światła R&R w magazynie Elle Decoration!

ELLE DECORATION — to najbardziej luksusowy magazyn o wnętrzach i designie. Śledzi najważniejsze trendy w urządzaniu wnętrz oraz podpowiada, co warto wybrać z bogatej oferty dostępnej na rynku.
darek_kuxniak_czerwiec2016

Warsztaty z Darkiem Kuźniakiem 05.08.2016 w Ustce!

Warsztaty z Darkiem Kuźniakiem 05.08.2016 w Ustce!
kuzniak_czerwiec

Kolacja autorstwa Darka Kuźniaka 04.08.2016 w Ustce. Bądź tam z nami, zapisz się już dziś!

Kolacja autorstwa Darka Kuźniaka 04.08.2016 w Ustce. Bądź tam z nami, zapisz się już dziś!
zd_lipiec

Zapowiedź nowego cyklu autorskich przepisów „Sztuka Podania”

Od czwartku 21.07.2016 na moim kanale YouTube znajdziecie 21 odcinków nowego cyklu pt: „Silver Chef Sztuka Podania”.

Darek_Kuzniak_Logotyp
Dariusz Kuźniak to osobowość telewizyjna oraz Szef Kuchni z krwi i kości. Charyzma, talent i doświadczenie doprowadziły go do finału pierwszej polskiej edycji programu „Top Chef” w telewizji Polsat. Jego wiedzę i umiejętności docenili też producenci „Hell’s Kitchen”, w tym show przez 2 edycje pełnił role sous-chefa Wojciecha Modesta Amaro. Na swoim koncie ma też udział w wielu produkcjach kulinarnych oraz w takich telewizyjnych hitach jak Celebrity Splash czy Azja Express.

Na swoim kanale YouTube chętnie dzieli się filozofią smaku, a dla fanów gotowania stworzył dwa autorskie cykle przepisów : Crazy Chef Cooking oraz Silver Chef „Sztuka podania”. Rok 2017 okazał się dla niego szczególnie owocny zawodowo. W lipcu wydał książkę kulinarną pt „Zachcianki”. Onet we współpracy z jego firmą wyprodukował i wyemitował program „Zakład Saleta vs Kuźniak” na vod. We wrześniu wziął także udział w kampanii i został Ambasadorem Ballantine’s Hard Fired.

W swojej kuchni łączy elementy kuchni polskiej, europejskiej oraz azjatyckiej tworząc swój niepowtarzalny styl oparty o european fusion kitchen oraz elementy kuchni molekularnej. Doświadczenie zdobywał m.in w europejskich restauracjach, takich jak: LaCASINO we Francji, Hotelu Din Rin w Irlandii czy Priory Restaurant w Wielkiej Brytanii.

Współpracował ze światowymi autorytetami sztuki kulinarnej ucząc się nowego podejścia do gotowania. Jednak największy wpływ na styl kulinarny wywarli na nim słynni Francuscy Mistrzowie Haute Cuisine – bracia Michele i Sebastian Bras.

darek_kuzniak_onas

 

Zapisz się do naszego newslettera