Darek_Kuzniak__Przepis-08__Perfekcyjna_wolowina_z_parmezanem__3-00274__3-00626__3-00698

Przepis na siekaną wołowinę z parmezanem. Darek Kuźniak dla Galerii Srebra i Światła R&R.

Jak przygotować perfekcyjną siekaną wołowinę z parmezanem: Tym razem tatar podam na koszyku. Aby go przygotować zacznij od starcia na drobnej tarce parmezanu. Serowe (równe i cienkie) krążki o średnicy ok. 6 cm umieść na pergaminie i wstaw do pieca na 190°C.
Darek_Kuzniak__Przepis-05__Perfekcyjne_zabaglione_z_truskawkami__3-00274__3-00351

Przepis na Zabaglione z truskawkami! Darek Kuźniak dla Galerii Srebra i Światła R&R.

Jak przygotować perfekcyjne Zabaglione z truskawkami: Truskawki umyj i osusz ręcznikiem papierowym. Pozbawione szypułek pokrój w ćwiartki i przełóż do kielichów.
kuzniak_czerwiec

Warsztaty sezonowe z Dariuszem Kuźniakiem 23 czerwca godz.18:00

Zapraszamy na WARSZTATY SEZONOWE z autorską kuchnią Dariusza Kuźniaka – laureata prestiżowych konkursów, Konsultanta, Trenera, Doradcy i Kreatora menu, a przede wszystkim Szalonego Artysty Kulinarnego, który niszczy wszelkie stereotypy dotyczące utartych przepisów i łączenia składników proponując niezapomniane oraz niepowtarzalne kompozycje smakowe.
darek_kuxniak_czerwiec2016

Warsztaty sezonowe z Dariuszem Kuźniakiem 22 czerwca godz.18:00

Zapraszamy na WARSZTATY SEZONOWE z autorską kuchnią Dariusza Kuźniaka – laureata prestiżowych konkursów, Konsultanta, Trenera, Doradcy i Kreatora menu, a przede wszystkim Szalonego Artysty Kulinarnego, który niszczy wszelkie stereotypy dotyczące utartych przepisów i łączenia składników proponując niezapomniane oraz niepowtarzalne kompozycje smakowe.

Darek_Kuzniak_Logotyp
Dariusz Kuźniak to osobowość telewizyjna oraz Szef Kuchni z krwi i kości. Charyzma, talent i doświadczenie doprowadziły go do finału pierwszej polskiej edycji programu „Top Chef” w telewizji Polsat. Jego wiedzę i umiejętności docenili też producenci „Hell’s Kitchen”, w tym show przez 2 edycje pełnił role sous-chefa Wojciecha Modesta Amaro. Na swoim koncie ma też udział w wielu produkcjach kulinarnych oraz w takich telewizyjnych hitach jak Celebrity Splash czy Azja Express.

Na swoim kanale YouTube chętnie dzieli się filozofią smaku, a dla fanów gotowania stworzył dwa autorskie cykle przepisów : Crazy Chef Cooking oraz Silver Chef „Sztuka podania”. Rok 2017 okazał się dla niego szczególnie owocny zawodowo. W lipcu wydał książkę kulinarną pt „Zachcianki”. Onet we współpracy z jego firmą wyprodukował i wyemitował program „Zakład Saleta vs Kuźniak” na vod. We wrześniu wziął także udział w kampanii i został Ambasadorem Ballantine’s Hard Fired.

W swojej kuchni łączy elementy kuchni polskiej, europejskiej oraz azjatyckiej tworząc swój niepowtarzalny styl oparty o european fusion kitchen oraz elementy kuchni molekularnej. Doświadczenie zdobywał m.in w europejskich restauracjach, takich jak: LaCASINO we Francji, Hotelu Din Rin w Irlandii czy Priory Restaurant w Wielkiej Brytanii.

Współpracował ze światowymi autorytetami sztuki kulinarnej ucząc się nowego podejścia do gotowania. Jednak największy wpływ na styl kulinarny wywarli na nim słynni Francuscy Mistrzowie Haute Cuisine – bracia Michele i Sebastian Bras.

darek_kuzniak_onas

 

Zapisz się do naszego newslettera