Balantines_darek_kuzniak3

Trzeci etap konkursu #MastersOfFire czas zacząć!

W komentarzu pod postem zaproponuj rozwiązanie prostego równania: Ballantine’s #HardFired + ogień = … Na autorów najciekawszych odpowiedzi czeka unikalny nóż Trollsky custom knives oraz aż 10 butelek Ballantine’s Hard Fired!
Balantines_darek_kuzniak2

Do wygrania nóż Trollsky custom knives i 10 butelek whisky!

Konkurs #MastersOfFire!
20708302_1650761914997075_3952125787371113254_n

Weź udział w bezpłatnych warsztatach kulinarnych!

Weź udział w bezpłatnych warsztatach kulinarnych z Darkiem Kuźniakiem i Marcinem Rogulskim. Poznaj świat ognia z Ballantine’s #HardFired!
Balantines_darek_kuzniak

Zobaczcie nowy projekt – Zrodzony z ognia, stworzony we współpracy z Ballantine’s #HardFired

Ogień to jeden z najpotężniejszych żywiołów. Niektórzy potrafią go jednak okiełznać.

Darek_Kuzniak_Logotyp
Dariusz Kuźniak to osobowość telewizyjna oraz Szef Kuchni z krwi i kości. Charyzma, talent i doświadczenie doprowadziły go do finału pierwszej polskiej edycji programu „Top Chef” w telewizji Polsat. Jego wiedzę i umiejętności docenili też producenci „Hell’s Kitchen”, w tym show przez 2 edycje pełnił role sous-chefa Wojciecha Modesta Amaro. Na swoim koncie ma też udział w wielu produkcjach kulinarnych oraz w takich telewizyjnych hitach jak Celebrity Splash czy Azja Express.

Na swoim kanale YouTube chętnie dzieli się filozofią smaku, a dla fanów gotowania stworzył dwa autorskie cykle przepisów : Crazy Chef Cooking oraz Silver Chef „Sztuka podania”. Rok 2017 okazał się dla niego szczególnie owocny zawodowo. W lipcu wydał książkę kulinarną pt „Zachcianki”. Onet we współpracy z jego firmą wyprodukował i wyemitował program „Zakład Saleta vs Kuźniak” na vod. We wrześniu wziął także udział w kampanii i został Ambasadorem Ballantine’s Hard Fired.

W swojej kuchni łączy elementy kuchni polskiej, europejskiej oraz azjatyckiej tworząc swój niepowtarzalny styl oparty o european fusion kitchen oraz elementy kuchni molekularnej. Doświadczenie zdobywał m.in w europejskich restauracjach, takich jak: LaCASINO we Francji, Hotelu Din Rin w Irlandii czy Priory Restaurant w Wielkiej Brytanii.

Współpracował ze światowymi autorytetami sztuki kulinarnej ucząc się nowego podejścia do gotowania. Jednak największy wpływ na styl kulinarny wywarli na nim słynni Francuscy Mistrzowie Haute Cuisine – bracia Michele i Sebastian Bras.

darek_kuzniak_onas

 

Zapisz się do naszego newslettera