darek_kuzniak_ipla

Kamikaze Polskiej Gastronomii w Ipla.tv

Kamikaze Polskiej Gastronomii w Ipla.tv
darekkuzniak_warsztaty

Warsztaty kulinarne z Darkiem – zapisz się już dziś

Warsztaty kulinarne z Darkiem – zobaczcie co mamy dla Was
dariusz_kuzniak_odcinek_1

Celebrity Splash!: Ciupa, Kraśko i Kuźniak w ćwierćfinale

Celebrity Splash!: Ciupa, Kraśko i Kuźniak w ćwierćfinale
celebrity-splash-darek-kuzniak

Darek Kuźniak w Super Express!

Swoją telewizyjną karierę Darek Kuźniak zaczął… w kuchni. Był jednym z uczestników 1. edycji Top Chef. Od początku był jednym z faworytów i wiele razy zachwycał jurorów. Dotarł aż do finału programu, ale w ostatecznej rozgrywce przegrał z Martinem Gimenez Castro, który wygrał tytuł Top Chefa i nagrodę główną.

Darek_Kuzniak_Logotyp
Dariusz Kuźniak to osobowość telewizyjna oraz Szef Kuchni z krwi i kości. Charyzma, talent i doświadczenie doprowadziły go do finału pierwszej polskiej edycji programu „Top Chef” w telewizji Polsat. Jego wiedzę i umiejętności docenili też producenci „Hell’s Kitchen”, w tym show przez 2 edycje pełnił role sous-chefa Wojciecha Modesta Amaro. Na swoim koncie ma też udział w wielu produkcjach kulinarnych oraz w takich telewizyjnych hitach jak Celebrity Splash czy Azja Express.

Na swoim kanale YouTube chętnie dzieli się filozofią smaku, a dla fanów gotowania stworzył dwa autorskie cykle przepisów : Crazy Chef Cooking oraz Silver Chef „Sztuka podania”. Rok 2017 okazał się dla niego szczególnie owocny zawodowo. W lipcu wydał książkę kulinarną pt „Zachcianki”. Onet we współpracy z jego firmą wyprodukował i wyemitował program „Zakład Saleta vs Kuźniak” na vod. We wrześniu wziął także udział w kampanii i został Ambasadorem Ballantine’s Hard Fired.

W swojej kuchni łączy elementy kuchni polskiej, europejskiej oraz azjatyckiej tworząc swój niepowtarzalny styl oparty o european fusion kitchen oraz elementy kuchni molekularnej. Doświadczenie zdobywał m.in w europejskich restauracjach, takich jak: LaCASINO we Francji, Hotelu Din Rin w Irlandii czy Priory Restaurant w Wielkiej Brytanii.

Współpracował ze światowymi autorytetami sztuki kulinarnej ucząc się nowego podejścia do gotowania. Jednak największy wpływ na styl kulinarny wywarli na nim słynni Francuscy Mistrzowie Haute Cuisine – bracia Michele i Sebastian Bras.

darek_kuzniak_onas

 

Zapisz się do naszego newslettera