Balantines_darek_kuzniak

Już wkrótce szykuje się bardzo ognisty projekt!

Chcecie jako pierwsi poznać jego szczegóły? Obserwujcie mój profil i fanpage Ballantine’s Jedno jest pewne – będzie ogień! #mastersoffire #hardfired
darek_k_sierpien_2017_2

WYGRAJ WARSZTATY Z Ballantine’s #HardFired

Jak nazwałbyś potrawę inspirowaną ogniem i Ballantine’s#HardFired? Konkurs – Do wygrania 10 podwójnych wejściówek na warsztaty kulinarne pod okiem Darka Kuźniaka, które odbędą się już 23 sierpnia o godzinie 17:00 w restauracji DZiK w Warszawie.
darek_k_sierpien_2017

Przeczytaj wywiad z Darkiem Kuźniakiem dla wp.pl

Niepokorny szef kuchni, osobowość telewizyjna, właściciel restauracji. Właśnie wydał swoją pierwszą książkę. Niszczy wszelkie stereotypy dotyczące utartych przepisów i komponowania składników. Łączy kuchnię polską ze smakami Europy i Azji. W rozmowie z WP Kuchnią opowiada o tym, co gotuje dla swoich najbliższych, jakie smaki pamięta z dzieciństwa i co ma wspólnego malarskie płótno z talerzem.
zaklad2

OGLĄDAJ 1 ODCINEK PROGRAMU: „ZAKŁAD SALETA VS KUŹNIAK”

Zakład. Rezultatem niewinnego zakładu Przemka i Darka jest ich wspólna podróż do Tajlandii, na wyspę Koh Samui. Zanim jednak dotrą do celu podróży, czeka ich przystanek w Bangkoku. A tam, jak wiadomo, nie sposób się nudzić.

Darek_Kuzniak_Logotyp
Dariusz Kuźniak to osobowość telewizyjna oraz Szef Kuchni z krwi i kości. Charyzma, talent i doświadczenie doprowadziły go do finału pierwszej polskiej edycji programu „Top Chef” w telewizji Polsat. Jego wiedzę i umiejętności docenili też producenci „Hell’s Kitchen”, w tym show przez 2 edycje pełnił role sous-chefa Wojciecha Modesta Amaro. Na swoim koncie ma też udział w wielu produkcjach kulinarnych oraz w takich telewizyjnych hitach jak Celebrity Splash czy Azja Express.

Na swoim kanale YouTube chętnie dzieli się filozofią smaku, a dla fanów gotowania stworzył dwa autorskie cykle przepisów : Crazy Chef Cooking oraz Silver Chef „Sztuka podania”. Rok 2017 okazał się dla niego szczególnie owocny zawodowo. W lipcu wydał książkę kulinarną pt „Zachcianki”. Onet we współpracy z jego firmą wyprodukował i wyemitował program „Zakład Saleta vs Kuźniak” na vod. We wrześniu wziął także udział w kampanii i został Ambasadorem Ballantine’s Hard Fired.

W swojej kuchni łączy elementy kuchni polskiej, europejskiej oraz azjatyckiej tworząc swój niepowtarzalny styl oparty o european fusion kitchen oraz elementy kuchni molekularnej. Doświadczenie zdobywał m.in w europejskich restauracjach, takich jak: LaCASINO we Francji, Hotelu Din Rin w Irlandii czy Priory Restaurant w Wielkiej Brytanii.

Współpracował ze światowymi autorytetami sztuki kulinarnej ucząc się nowego podejścia do gotowania. Jednak największy wpływ na styl kulinarny wywarli na nim słynni Francuscy Mistrzowie Haute Cuisine – bracia Michele i Sebastian Bras.

darek_kuzniak_onas

 

Zapisz się do naszego newslettera