logo_sz2

LIVE COOKING W WOLSZTYNIE

W dniu 2 czerwca odbędą się w Wolsztynie uroczyste wydarzenie związane z 60-leciem firmy Szynaka Meble. Planowane jest wiele atrakcji dla pracowników i lokalnej społeczności. W czasie festynu przewidziana jest specjalna atrakcja: – pokaz gotowania w wykonaniu p. Dariusza Kuźniaka – uczestnika pierwszej edycji programu Top Chef.
darek_kuzniak_tvn_maj_2017_2

Kręglicka, Kuźniak i przepis na kucharski sukces

Agnieszka Kręglicka stwierdziła w Dzień Dobry TVN, że dobry kucharz to 20 proc. talentu i 80 proc. pracy. A co uważa Darek Kuźniak? Restauratorzy powiedzieli, jakie cechy powinien mieć adept sztuki kucharskiej. Czy należy ukończyć szkołę gastronomiczną? A może wystarczy pasja? Ile zarabia dobry kucharz?
bieg_po_zycie_darek_kuzniak_4

Darek Kuźniak wspiera Polską transplantacje!

Czym jest Bieg po Nowe Życie ? To inicjatywa społeczna, której celem jest edukacja w zakresie transplantacji narządów. Poprzez nasze działania budujemy społeczne poparcie dla transplantacji, upowszechniamy oświadczenia woli oraz promujemy świadome dawstwo narządów.
luty_2017_darek_kuzniak_ddtvn

Darek Kuźniak i Przemysław Saleta weszli na nasz kulinarny ring!

Darek Kuźniak i Przemysław Saleta weszli na nasz kulinarny ring! Jak myślicie, kto komu pokazał gdzie jest jego miejsce, podbił podniebienia jury i wyszedł zwycięsko z kuchennej potyczki? Zobaczcie!

Darek_Kuzniak_Logotyp
Dariusz Kuźniak to osobowość telewizyjna oraz Szef Kuchni z krwi i kości. Charyzma, talent i doświadczenie doprowadziły go do finału pierwszej polskiej edycji programu „Top Chef” w telewizji Polsat. Jego wiedzę i umiejętności docenili też producenci „Hell’s Kitchen”, w tym show przez 2 edycje pełnił role sous-chefa Wojciecha Modesta Amaro. Na swoim koncie ma też udział w wielu produkcjach kulinarnych oraz w takich telewizyjnych hitach jak Celebrity Splash czy Azja Express.

Na swoim kanale YouTube chętnie dzieli się filozofią smaku, a dla fanów gotowania stworzył dwa autorskie cykle przepisów : Crazy Chef Cooking oraz Silver Chef „Sztuka podania”. Rok 2017 okazał się dla niego szczególnie owocny zawodowo. W lipcu wydał książkę kulinarną pt „Zachcianki”. Onet we współpracy z jego firmą wyprodukował i wyemitował program „Zakład Saleta vs Kuźniak” na vod. We wrześniu wziął także udział w kampanii i został Ambasadorem Ballantine’s Hard Fired.

W swojej kuchni łączy elementy kuchni polskiej, europejskiej oraz azjatyckiej tworząc swój niepowtarzalny styl oparty o european fusion kitchen oraz elementy kuchni molekularnej. Doświadczenie zdobywał m.in w europejskich restauracjach, takich jak: LaCASINO we Francji, Hotelu Din Rin w Irlandii czy Priory Restaurant w Wielkiej Brytanii.

Współpracował ze światowymi autorytetami sztuki kulinarnej ucząc się nowego podejścia do gotowania. Jednak największy wpływ na styl kulinarny wywarli na nim słynni Francuscy Mistrzowie Haute Cuisine – bracia Michele i Sebastian Bras.

darek_kuzniak_onas

 

Zapisz się do naszego newslettera