Zobaczcie nowy projekt – Zrodzony z ognia, stworzony we współpracy z Ballantine’s #HardFired

Ogień to jeden z najpotężniejszych żywiołów. Niektórzy potrafią go jednak okiełznać.

Już wkrótce szykuje się bardzo ognisty projekt!

Chcecie jako pierwsi poznać jego szczegóły? Obserwujcie mój profil i fanpage Ballantine’s Jedno jest pewne – będzie ogień! #mastersoffire #hardfired

WYGRAJ WARSZTATY Z Ballantine’s #HardFired

Jak nazwałbyś potrawę inspirowaną ogniem i Ballantine’s#HardFired? Konkurs – Do wygrania 10 podwójnych wejściówek na warsztaty kulinarne pod okiem Darka Kuźniaka, które odbędą się już 23 sierpnia o godzinie 17:00 w restauracji DZiK w Warszawie.

Przeczytaj wywiad z Darkiem Kuźniakiem dla wp.pl

Niepokorny szef kuchni, osobowość telewizyjna, właściciel restauracji. Właśnie wydał swoją pierwszą książkę. Niszczy wszelkie stereotypy dotyczące utartych przepisów i komponowania składników. Łączy kuchnię polską ze smakami Europy i Azji. W rozmowie z WP Kuchnią opowiada o tym, co gotuje dla swoich najbliższych, jakie smaki pamięta z dzieciństwa i co ma wspólnego malarskie płótno z talerzem.

l1
Darek Kuźniak - prowadzący program "Zakupy pod kontrolą" w dwójce. Telewizyjną przygodę zaczął od Top Chefa w tv Polsat. W kolejnym show - Hell’s Kitchen”, przez 2 edycje pełnił role sous-chefa Wojciecha Modesta Amaro. Na swoim koncie ma też udział w wielu produkcjach kulinarnych oraz w takich telewizyjnych hitach jak Celebrity Splash czy Azja Express.

Na swoim kanale YouTube chętnie dzieli się filozofią smaku, a dla fanów gotowania stworzył dwa autorskie cykle przepisów: Crazy Chef Cooking oraz Silver Chef „Sztuka podania”. W lipcu 2017 wydał książkę kulinarną pt „Zachcianki”. Onet we współpracy z jego firmą wyprodukował i wyemitował program „Zakład Saleta vs Kuźniak” na vod (emisja od 07/2017). We wrześniu wziął także udział w kampanii i został Ambasadorem Ballantine’s Hard Fired.

W swojej kuchni łączy elementy kuchni polskiej, europejskiej oraz azjatyckiej tworząc swój niepowtarzalny styl oparty o european fusion kitchen oraz elementy kuchni molekularnej. Doświadczenie zdobywał m.in w europejskich restauracjach, takich jak: LaCASINO we Francji, Hotelu Din Rin w Irlandii czy Priory Restaurant w Wielkiej Brytanii.

Współpracował ze światowymi autorytetami sztuki kulinarnej ucząc się nowego podejścia do gotowania. Jednak najsilniejsze wrażenie wywarli na nim słynni Francuscy Mistrzowie Haute Cuisine – bracia Michele i Sebastian Bras.

darek_kuzniak_onas

 

Zapisz się do naszego newslettera