Biała czekolada z Ballantine’s Hard Fired

Przygotowanie: Białą czekoladę rozpuść w tzw. kąpieli wodnej. Powstałą masę ubijaj rózgą (ok. 10 minut) tak, aby ją odpowiednio napowietrzyć. Po tym czasie wstaw do zamrażalnika na ok. 20 minut.

Wywiad z Darkiem Kuźniakiem w CKM

Ogień potrafi być dziki i niebezpieczny. W pracy Szefa Kuchni to jednak najważniejszy żywioł. Najbardziej subtelne smaki i aromaty stworzysz tylko wtedy, gdy uda ci się go okiełznać. Już nie mogę się doczekać, aby ruszyć w Polskę i pokazać, jak gotuje się nad żywym ogniem z wykorzystaniem jedynej tak ognistej whisky – Ballantine’s Hard ...

NAJLEPSZE MĘSKIE METAMORFOZY

Dariusz Kuźniak był finalistą pierwszej edycji kulinarnego show „Top Chef”, a potem asystentem Wojciecha Amaro w programie „Hell’s Kitchen”. Poznaliśmy go jako szczupłą osobę, jednak gdy zaczął prowadzić swój własny program kulinarny to już w pierwszym odcinku zdradził, że schudł 56 kilo!

Poznaj świat ognia wraz z Darkiem Kuźniakiem i marką Ballantine’s Hard Fired!

Jak ujarzmić ogień? Co robić, by poskromić go w kuchni oraz stworzyć drinki na bazie podwójnie wypalanej whisky? Już wkrótce Darek Kuźniak, bezkompromisowy szef kuchni i gwiazda programu Hell’s Kitchen, wspólnie z ambasadorem marki whisky Ballantine’s Hard Fired, Marcinem Rogulskim, będą inspirować wszystkich miłośników odważnych smaków do łączenia tego żywiołu z whisky.

l1
Darek Kuźniak - prowadzący program "Zakupy pod kontrolą" w dwójce. Telewizyjną przygodę zaczął od Top Chefa w tv Polsat. W kolejnym show - Hell’s Kitchen”, przez 2 edycje pełnił role sous-chefa Wojciecha Modesta Amaro. Na swoim koncie ma też udział w wielu produkcjach kulinarnych oraz w takich telewizyjnych hitach jak Celebrity Splash czy Azja Express.

Na swoim kanale YouTube chętnie dzieli się filozofią smaku, a dla fanów gotowania stworzył dwa autorskie cykle przepisów: Crazy Chef Cooking oraz Silver Chef „Sztuka podania”. W lipcu 2017 wydał książkę kulinarną pt „Zachcianki”. Onet we współpracy z jego firmą wyprodukował i wyemitował program „Zakład Saleta vs Kuźniak” na vod (emisja od 07/2017). We wrześniu wziął także udział w kampanii i został Ambasadorem Ballantine’s Hard Fired.

W swojej kuchni łączy elementy kuchni polskiej, europejskiej oraz azjatyckiej tworząc swój niepowtarzalny styl oparty o european fusion kitchen oraz elementy kuchni molekularnej. Doświadczenie zdobywał m.in w europejskich restauracjach, takich jak: LaCASINO we Francji, Hotelu Din Rin w Irlandii czy Priory Restaurant w Wielkiej Brytanii.

Współpracował ze światowymi autorytetami sztuki kulinarnej ucząc się nowego podejścia do gotowania. Jednak najsilniejsze wrażenie wywarli na nim słynni Francuscy Mistrzowie Haute Cuisine – Michele i Sebastian Bras.

darek_kuzniak_onas

Zapisz się do naszego newslettera