cb9bb8d2-0dda-4bbd-9e83-c0e46101d7c2

Darek opowie o kuchennych grzeszkach! Oglądaj Dzień Dobry TVN.

Za pomocą amerykańskiego wykrywacza kłamstw postanowiliśmy sprawdzić, czy dzieci nie oszukują św. Mikołaja.
sandacz-jablko-fenkul-czosnek

Zdjęciowe podsumowanie listopadowych warsztatów kulinarnych!

Nauka, praktyka i nowe smaki – warsztaty kulinarne z Darkiem Kuźniakiem. Dziękujemy i zapraszamy na fotorelację.
darek_kuxniak_kuchnia1

Darek Kuźniak gościem urodzinowej kolacji! Relacja z 10-lecia kuchni +

Kuchnia+ celebruje 10. urodziny i zwraca uwagę na problem marnowania jedzenia. Przedstawiciele świata kulinariów, mody, filmu, muzyki, sportu i mediów licznie przybyli na uroczystą kolację z okazji 10. urodzin Kuchni+. Wydarzenie miało nietypowy charakter ze względu na szokujące menu jakie przyrządził szef Aleksander Baron Posłużyło ono stacji do nagłośnienia ważnego problemu marnowania jedzenia.
darek_kuzniak_watrobka

Darek Kuźniak do kuchni Dzień Dobry TVN powraca z nowym przepisem!

W kuchni DDTVN: wątróbka drobiowa na trzy sposoby – zapraszamy – zobacz materiał

Darek_Kuzniak_Logotyp
Dariusz Kuźniak to osobowość telewizyjna oraz Szef Kuchni z krwi i kości. Charyzma, talent i doświadczenie doprowadziły go do finału pierwszej polskiej edycji programu „Top Chef” w telewizji Polsat. Jego wiedzę i umiejętności docenili też producenci „Hell’s Kitchen”, w tym show przez 2 edycje pełnił role sous-chefa Wojciecha Modesta Amaro. Na swoim koncie ma też udział w wielu produkcjach kulinarnych oraz w takich telewizyjnych hitach jak Celebrity Splash czy Azja Express.

Na swoim kanale YouTube chętnie dzieli się filozofią smaku, a dla fanów gotowania stworzył dwa autorskie cykle przepisów : Crazy Chef Cooking oraz Silver Chef „Sztuka podania”. Rok 2017 okazał się dla niego szczególnie owocny zawodowo. W lipcu wydał książkę kulinarną pt „Zachcianki”. Onet we współpracy z jego firmą wyprodukował i wyemitował program „Zakład Saleta vs Kuźniak” na vod. We wrześniu wziął także udział w kampanii i został Ambasadorem Ballantine’s Hard Fired.

W swojej kuchni łączy elementy kuchni polskiej, europejskiej oraz azjatyckiej tworząc swój niepowtarzalny styl oparty o european fusion kitchen oraz elementy kuchni molekularnej. Doświadczenie zdobywał m.in w europejskich restauracjach, takich jak: LaCASINO we Francji, Hotelu Din Rin w Irlandii czy Priory Restaurant w Wielkiej Brytanii.

Współpracował ze światowymi autorytetami sztuki kulinarnej ucząc się nowego podejścia do gotowania. Jednak największy wpływ na styl kulinarny wywarli na nim słynni Francuscy Mistrzowie Haute Cuisine – bracia Michele i Sebastian Bras.

darek_kuzniak_onas

 

Zapisz się do naszego newslettera