portfolio

portfolio_darek

TYLKO PRAWDZIWA PASJA
INSPIRUJE DO CIĄGŁEGO DZIAŁANIA

MISTRZ KULINARNY, SZEF KUCHNI WIELU RESTAURACJI, LAUREAT PRESTIŻOWYCH KONKURSÓW, KONSULTANT, TRENER, DORADCA I KREATOR MENU, A PRZEDE WSZYSTKIM SZALONY ARTYSTA KULINARNY, KTÓRY NISZCZY WSZELKIE STEREOTYPY DOTYCZĄCE UTARTYCH PRZEPISÓW I ŁĄCZENIA SKŁADNIKÓW PROPONUJĄC NIEZAPOMNIANE ORAZ NIEPOWTARZALNE KOMPOZYCJE SMAKOWE

Od początku swojej kariery związany jestem z Łodzią, bowiem to tutaj zdobywałem wykształcenie w Zespole Szkół Gastronomicznych, a następnie pracowałem w łódzkich restauracjach szybko awansowałem na stanowisko Szefa Kuchni. Specyficzny łódzki klimat fascynował mnie swoją różnorodnością oraz przenikaniem smaków wielu kultur, motywował oraz inspirował mnie do ciągłego poszukiwania nowych stylów. Na kilka lat opuściłem Łódź, podróżowałem oraz zdobywałem nowe doświadczenie w europejskich restauracjach. Będąc szefem kuchni w renomowanych restauracjach między innymi: La Casino we Francji, Hotelu Din Rin w Irlandii czy Priory Restaurant w Wielkiej Brytanii współpracowałem ze światowymi autorytetami sztuki kulinarnej ucząc się nowego podejścia do gotowania. Jednak największy wpływ na mój styl kulinarny wywarli słynni Francuscy Mistrzowie Haute Cuisine – bracia Michele i Sebastian Bras. Po powrocie do Polski łącząc elementy kuchni polskiej, europejskiej oraz azjatyckiej stworzyłem swój niepowtarzalny styl oparty o european fusion kitchen oraz elementy kuchni molekularnej.

 

 

Zapisz się do naszego newslettera